{ "title": "Renk Körlüğü Nasıl Geçer", "image": "https://www.renkkorlugu.gen.tr/images/Renk-Korlugu-Nasil-Gecer-84796.jpg", "date": "20.01.2024 17:19:57", "author": "dudu yıldız", "article": [ { "article": "Renk körlüğü nasıl geçer, renk körlüğü kişinin renkleri ayırt etmekte problem yaşamasıdır. Renk algılaması için göz içerisinde bulunan pigmentlerin problem yaşaması ile rengin algılanmasında sorun ortaya çıkar. Hastada görülen renk körlüğü içerisinde kişinin kırmızı ile yeşil arasında bulunan renklerini ayırt etmesinde problem yaşanır. Ayrıca mavi ile sarı renginin ayırt edilmesi güçleşir. Renk körlüğü bazı kişilerde hafif olarak ortaya çıkarken, bazı kişilerde şiddetli olmaktadır. Siyah ile beyaz renklerde görme problemi yaşanabilir. Bazı kişilerde ise gri, sarı, mavi, bej renklerinin yerine turkuaz, kırmızı, yeşil gibi renklerin görülmesine neden olur. Genellikle renk körü hastalığı erkeklerde daha yaygındır. Kadınlarda ise kalıtımsal problemlerden son dolayı ortaya çıktığı belirtilir.

Gözün içerisinde bulunan ışığa duyarlı katmanların çeşitli dalga boylarında ışıklara karşı absorbe etme özelliği bulunur. Bu süreç içerisinde hasta yeşil, mavi, kırmızı renklere karşı farklı tepkiler ortaya çıkar. Beyine iletilen algılar renklerin yanlış algılanmasına neden olur. Ayrıca hasta da bulunan kalıtımsal sebeplerden dolayı anneden erkek çocuğuna renk körlüğünün geçtiği belirtilir. Görme problemlerini neden olan bu durumun ilerlemesi evresinde körlüğe sebep olabilir. Ayrıca renk körlüğü retina yaralanması sonucu ortaya çıkabilir. Kişide bulunan göz tansiyonu, diyabetik retinopati, maküler dejenerasyon veya katarakt sebebiyle meydana gelebilir.

Renk körlüğü nasıl geçer sorusu hastalığın teşhis edilmesi ile gerekli tedavi uygulanır şeklinde cevap bulunur. Ayrıca bazı hastalıklardan dolayı renk körlüğünün tetiklendiği belirtilir. Özellikle Parkinson hastalığı ve Alzheimer hastalığının renk körlüğü oluşumuna neden olduğu belirtilir. Bu süreç içerisinde hastada bulunan diğer hastalıklarının tedavi edilmesi ile renk körlüğünün tedavisi gerçekleştirilir.

Renk körlüğü nasıl geçer, tedavisi nasıldır?
" } ] }